nieuws

Van Olphen wilde hoe dan ook al weg bij Achmea

Archief

Zelden is er zo veel over het salaris van een topman geschreven als bij Gerard van Olphen. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft het salaris van € 550.000 van de nieuwe baas van SNS Reaal moeten verdedigen in de Tweede Kamer. Volgens Dijsselbloem kost kwaliteit nu eenmaal geld en hij zei dat Van Olphen er zelf ‘enorm op achteruitgaat’.

Van Olphen wilde hoe dan ook al weg bij Achmea

Als cfo bij Achmea verdiende hij inclusief pensioen en bonus circa € 1,5 mln. Maar heeft Gerard van Olphen zich opgeofferd door naar SNS Reaal te gaan, of stond hij bij Achmea al bij de uitgang?
‘Gerard ging na elf jaar Achmea met zichzelf in gesprek wat een logisch vervolg zou zijn in zijn carrière. Na de zomer van vorig jaar zei hij dat hij weleens wat anders wilde gaan doen’, zo onthulde bestuursvoorzitter Willem van Duin.
In goede jaren had Van Olphen waarschijnlijk snel elders in de financiële sector weer een baan kunnen krijgen met een salaris van anderhalf miljoen euro. Maar bij de banken en verzekeraars is het crisis en banen liggen niet voor het oprapen. Het lijkt er dus op dat Van Olphen in zijn vervolgstap sowieso met aanmerkelijk minder salaris genoegen had moeten nemen dan bij Achmea.
(FD, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Verzekeraar Achmea boekt weer winst 2012
(AD, pag. 21)
 
Achmea snijdt verder in kosten
(Telegraaf, pag. 30)
 
Achmea komt met nieuwe saneringsronde
(FD, pag. 13)
 
Ook Achmea wil geen delen SNS kopen
(FD, pag. 13)
 
Belegger SNS: nationalisatie was voorbarige ingreep DNB
(Volkskrant, pag. 22)
 
Fietser profiteert van diefstaldaling, verzekering goedkoper
(Telegraaf, pag. 9)
 
SNS-pijlen ook op DNB
(Telegraaf, pag. 30)

Reageer op dit artikel