nieuws

Tegenvaller Rabobank bij innen van restschuld op hypotheek

Archief

De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan in een proefprocedure die door de Rabobank en het deurwaarderskantoor GGN was aangespannen. Uit deze uitspraak volgt dat banken naar de rechter zullen moeten om de restschuld te kunnen innen waarmee huizenbezitters blijven zitten na gedwongen verkoop van hun woning.

Tegenvaller Rabobank bij innen van restschuld op hypotheek

Volgens de Hoge Raad mag de Rabobank op grond van een standaardhypotheekakte zich geen andere goederen toe-eigenen zonder tussenkomst van de rechter. Tot nu toe gebeurde dat wel.
Het innen van restschuld wordt door de uitspraak veel bewerkelijker. Ook kan dat gevolgen hebben voor de manier waarop kapitaalmarkten kijken naar Nederlandse hypotheken. Beleggers zien immers graag dat banken ruime bevoegdheden hebben om hun schulden terug te vorderen.
Restschulden worden een steeds groter probleem. De laatste tijd is het aantal huizen waarvan de waarde lager ligt dan de verstrekte hypotheek in hoog tempo gestegen. Volgens een schatting van de NVM hebben zo’n 800.000 huishoudens een potentiële restschuld.
(FD, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws dit weekend in de media:
 
ING: jongste topman ooit
(AD, pag.20)
 
ING kiest goudhaantje
(Telegraaf, pag. 23)
 
Rem op gedwongen verkoop huis met NHG
(AD, pag.15)
 
Nietsdoen kan duur uitpakken bij woekerpolis
(FD, pag. 40)
 
Brussel zegt voorlopig ‘ja’ tegen steun aan SNS Reaal
(Trouw, pag. 16)

Reageer op dit artikel