nieuws

Pensioenen gaan nu echt omlaag

Archief

De grote pensioenfondsen ABP, PME en PMT en zo’n zeventig middelgrote fondsen gaan de pensioenen per 1 april daadwerkelijk verlagen. Dit blijkt uit mededelingen van deze drie fondsen en aanvullend onderzoek van de Volkskrant. De korting loopt voor een doorsneepensioen op tot enkele tientjes per maand en komt bovenop de belastingverhogingen die 65-plussers dit jaar al raken.

Pensioenen gaan nu echt omlaag

Het is de eerste keer dat zoveel pensioenfondsen gedwongen zijn de pensioenen te verlagen. De verlagingen variëren sterk, van 0,5 tot 7 procent. Dat maximum heeft DNB bepaald om de klap te verzachten.
Zo’n miljoen gepensioneerden, maar ook twee miljoen werknemers krijgen te maken met deze verlaging; werknemers bouwen minder pensioen op.
(Volkskrant, pag. 4)
 
Zie ook:
Langer leven nekt metaalpensioen
(Telegraaf, pag. 23)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Achmea eerste die nee zegt tegen ziekenhuis
(FD, pag. 1)
 
Totale hypotheekschuld wel degelijk het grote probleem Nederlandse woningmarkt
(FD, pag. 5)

Reageer op dit artikel