nieuws

Hypotheekrente is in ons land 1 procent te hoog

Archief

Het Centraal Plan Bureau meldt in een gisteren verschenen rapport dat de hypotheekrente in ons land 1 procent hoger ligt dan in omringende landen. Dit staat vandaag onder mee in AD. Hiermee bevestigt het CPB de opvatting van Vereniging Eigen Huis die het renteverschil vorig jaar al aan de kaak stelde en dinsdag nog een petitie hierover aanbood aan de Kamer.

Hypotheekrente is in ons land 1 procent te hoog

Uiteindelijk vond het CPB geen duidelijke oorzaak van de hogere hypotheekrente. Nederlandse hypotheekverstrekkers kunnen bijvoorbeeld niet moeilijker aan kapitaal komen dan verstrekkers in het buitenland. Mogelijke verklaringen kunnen gevonden worden in de afgenomen concurrentie en gedaalde huizenprijzen en het daardoor vergrote risico voor de Nederlandse hypotheekmarkt.
(AD, pag. 10)
 
Zie ook:
Hypotheekrente in Nederland te hoog
(Telegraaf, pag. 23)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:


Raad van State aan zet over SNS Reaal
(Telegraaf, pag. 23)
 
Rekenrente is basis voor nationalisatie SNS
(FD, pag. 11)
 
Mist rond nieuwe hypotheekeisen wordt wat dunner
(FD, pag. 5)
 
Starter schiet niets op plannen kabinet
(Trouw, pag. 7)
 
Karige beloning voor nieuwe blikvanger
(Trouw, pag. 17)
 
Met bange boekhouder Blok schiet woningmarkt niets op
(Trouw, pag. 21)

Reageer op dit artikel