nieuws

Verplicht verzekerd tegen overstroming

Archief

Alle Nederlanders met een inboedel- of opstalverzekering krijgen met ingang van volgend jaar te maken met een verplichte premieverhoging om ook gedekt te zijn tegen overstroming. Dit gaat enkele euro’s per jaar kosten. Een plan hiervoor heeft hebben de verzekeraars neergelegd bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), die daarover nog moet oordelen. Met dit artikel opent het AD op zaterdag.

Verplicht verzekerd tegen overstroming

Dat meldde het Verbond van Verzekeraars. Nederland is een van de weinige Westerse landen waar je lange tijd niet kon verzekeren tegen overstromingen. Wie schade heeft, kan nu een beroep doen op een regeling van de overheid. Met een verzekering weten particulieren en bedrijven vooraf precies waarvoor ze verzekerd zijn, stellen de verzekeraars. Bovendien komt deze schade hierdoor niet langer voor rekening van de overheid, waaraan alle belastingbetalers meebetalen. Het overgrote deel van de Nederlanders heeft een inboedel- of opstalverzekering, aldus het verbond. Het uitgangspunt is dat iedereen meedoet met het betalen van de extra premie, ook mensen die niet in risicogebieden van watersnood zitten. ‘Dat is noodzakelijk, anders wordt zo’n verzekering onbetaalbaar. Solidariteit en betaalbaarheid gaan hier hand in hand’, aldus een woordvoerster van het verbond.
(AD, pag. 1)
Lees ook:
‘Vanaf volgend jaar verplicht verzekerd tegen overstroming’
(Volkskrant, pag. 18)
 
Overig verzekeringsnieuws dit weekend in de media:
Verwarring rond ‘fout’ in hypotheekwet
(Volkskrant, pag. 18)
 
Koper in kou na flater met hypotheken
(Telegraaf, pag. 1)
 
Blunders met hypotheekregels
(Telegraaf, pag. 25)
 
‘SNS negeerde waarschuwing adviseur’
(Volkskrant, pag. 22)
 
Hypotheekleningen weer een gewilde belegging
(FD, pag. 52)
 

Reageer op dit artikel