nieuws

Intermediair vreest voor kredietverlening

Archief

Tussenpersonen zijn bang minder makkelijk voor krediet in aanmerking te komen door maatregelen die verzekeraars op dit moment nemen. Dit schrijf Het Financieele Dagblad (FD) in de krant van vandaag. Vooral de actie van ASR om een streep te zetten door het pandrecht op assurantieportefeuilles zou funest uitpakken.

Intermediair vreest voor kredietverlening

Het verbod op verpanding betekent dat dat intermediairs hun portefeuille niet meer in kunnen zetten als zekerheid bij een kredietaanvraag. “Dit is een absurde maatregel”,  vertelt voorzitter Coen van Ham van de Noordeloos Groep tegen het FD. “Hierdoor wordt het voor ons moeilijker om krediet te krijgen. Ook verkoop of aankoop van bedrijven wordt moeilijker.” Volgens Het Financieele Dagblad wordt de financiële positie van tussenpersonen ook bedreigd door mogelijk ingrijpen van Nationale-Nederlanden en Reaal in de provisies voor de oude verzekeringsportefeuille.

Reageer op dit artikel