nieuws

Eerlijke prijzen zijn geen taak van de AFM

Archief

Met de invoering van het provisieverbod voor complexe verzekeringen en hypotheken per 1 januari bewaakt de AFM als toezichthouder het eerlijke speelveld tussen zelfstandige adviseurs en directe aanbieders. Het is bizar dat de AFM nu het kwijtschelden van kosten door financiële ondernemingen oneerlijk vindt. De AFM gaat niet over eerlijke prijzen, maar over transparante prijzen die zorgen voor eerlijke handel.

Eerlijke prijzen zijn geen taak van de AFM

De zelfstandige adviseur (voorheen ‘tussenpersoon’ geheten) moet zijn kosten voor het advies direct in rekening brengen bij de consument, waar die kosten voorheen via de premie of de rente in het product waren versleuteld. De bank of verzekeraar die rechtstreeks zaken doet met de consument moet, als er sprake is van advies, deze advieskosten apart opnemen op de factuur en ook echt in rekening brengen.
Dit schrijft dr. Fred de Jong, verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies, in het Financieele Dagblad. Het volledige artikel is te lezen in FD, Opinie.
(FD Opinie, pag. 7)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Zorgpremie steeds lastiger te betalen
(AD, pag. 1)
 
Zwaar jaar op komst voor tussenpersoon
(Telegraaf, pag. 25)
 
Prijsoorlogje op komst rond hypotheekadvies
(AD, pag. 17)
 
Goudse krijgt €2 ton boete
(Telegraaf, pag. 29)
 

Reageer op dit artikel