nieuws

CVC praat over injectie SNS

Archief

SNS Reaal praat met een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij CVC over versterking van het kapitaal. Deze groep, waartoe ook pensioenbeheerder PGGM behoort, is bereid tot € 1,8 mld op tafel te leggen en zou daarmee de nieuwe eigenaar van de bankverzekeraar worden. Met dit bericht opent het Financieele Dagblad vandaag.

CVC praat over injectie SNS

Bovendien zijn ABN Amro, ING en Rabobank bij een akkoord bereid hun concurrent te helpen met € 400 mln in de vorm van een achtergestelde lening, die ‘Brusselproof’ is. Met deze constructie hoopt SNS een nationalisatie te voorkomen. Betrokkenen waarschuwen dat er geen akkoord ligt omdat er nog enkele hobbels moeten worden genomen.
(..)CVC presenteerde in december een plan waarbij € 1,8 mrd werd gestoken in SNS Reaal. Die zou de opbrengst gebruiken om de problematische vastgoed leningen fors af te boeken en vervolgens over te hevelen naar een ‘bad bank’ die vervolgens gefinancierd zou moeten worden door de drie Nederlandse banken en de Staat. De Tweede Kamer liet tijdens een vertrouwelijk overleg met minister Jeroen Dijsselbloem weten daar niets voor te voelen, wegens de mogelijke risico’s. En de banken vonden de afboeking van € 1,8 mrd te weinig. Daardoor ging dit hele plan, waarbij CVC ook nog verzekeraar ASR van de Staat had willen overnemen en laten fuseren met de verzekeringspoot van SNS Reaal, niet door.
(FD, pag. 1)
 
Lees ook:
‘Grote drie’: toch investeren in SNS
(Volkskrant, pag. 21)
 
Grootbanken terug in beeld voor SNS Reaal
(Telegraaf, pag. 27)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Huizenmarkt zucht onder regels
(AD, pag. 1)

Reageer op dit artikel