nieuws

Patiënt mist in met zorgpolis

Archief

Goedkope zorgpolissen via internet afsluiten, kan patiënten duur komen te staan. Dit meldt de Telegraaf vandaag. Internetlabels zoals Bewuzt, Zekur, AnderZorg en CZ Direct zijn weliswaar laag in prijs, maar bieden niet in alle gevallen dezelfde zorg of service. Deskundigen waarschuwen consumenten om goed te letten op de kleine lettertjes.

Patiënt mist in met zorgpolis

Verzekeraars voelen grote druk om te concurreren met stuntprijzen. De belangrijkste reden voor consumenten om een onlinepolis af te sluiten is dat „de prijs gemiddeld 86 euro lager is”, vertelt directeur Edmond Hilhorst van Achmeadochter Independer.
(..)”Dat prijsverschil komt wel ergens vandaan”, vertelt directeur Hans de Kok van internetvergelijker PrizeWize. Maatschappijen passen bijvoorbeeld de voorwaarden aan. „Veel van deze polissen zijn zogenoemde naturapolissen, waarbij de verzekeraar bepaalt bij welke zorgverlener je terecht kan. Zo kun je bij Univé Zekur maar naar één ziekenhuis per provincie. En het betekent bij CZ Direct dat je maar de helft van de kosten vergoed krijgt als je naar een chirurg gaat die niet onder contract staat.”
(Telegraaf, pag. 8)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Polis dekt dood bij ruimtevaart
(Telegraaf, pag 27)

Reageer op dit artikel