nieuws

DNB wil versnelde invoering eisen verzekeraars

Archief

In het FD staat vandaag dat toezichthouder DNB wil dat Nederlandse verzekeringsbedrijven Europese toezichtregels waarover politici nog onderhandelen, nu al deels toepassen. Dat is volgens DNB nodig omdat de bestaande nationale regels geen goed beeld geven van de degelijkheid van een verzekeraar.

DNB wil versnelde invoering eisen verzekeraars

‘Ze moeten niet achterover leunen nu er weer uitstel is’, zegt verantwoordelijk DNB-directeur Joanne Kellermann. Zij stelt dat toezichthouders met de uit de jaren zeventig stammende regels ‘onvoldoende beeld’ hebben van vooral de levensverzekeraars. Die beheren in Nederland voor bijna € 350 mrd aan particuliere pensioenen en andere levenpolissen.
(FD, pag. 1)
Lees ook:
Verzekeraar loopt achter op de rest
(FD, pag. 2)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Offensief van verzekeraars in Eerste Kamer
(FD, pag. 11)
 
Eindelijk reuring op weinig innovatieve markt voor zorgverzekeringen
(FD, pag. 2)
 
Lange wachttijden bij omzetten hypotheek
(Telegraaf, pag. 5)
 
Zaterdag in de media:
 
Drie maanden respijt voor aanpassen hypotheek
(Telegraa, pag. 1)
Makkelijk geld lenen is voorbij
(Telegraaf, pag. 16)

Reageer op dit artikel