nieuws

PrizeWize wil snel naar top drie van vergelijkingssites in zorgpolissen

Archief

Nederlandse zorgverzekeraars zijn verwikkeld in een felle strijd op een bloederig slagveld. In de donkere dagen voor Kerstmis moeten ze het grootste deel van hun jaaromzet veiligstellen. En volgens onderzoeksbureau GfK denkt ruim een kwart van de Nederlanders aan overstappen, aldus het Financieele Dagblad vandaag.

PrizeWize wil snel naar top drie van vergelijkingssites in zorgpolissen

De vergelijkingssite PrizeWize (70 medewerkers) staat goed voorgesorteerd. ‘We zijn sinds enkele dagen in de lucht met een uitgebreide zorgmodule’, zegt ondernemer Hans de Kok (34) in zijn oude stadspaleis aan de Amsteldijk — eens het domicilie van het Amsterdamse Stadsarchief.
‘We verwachten tienduizenden zorgklanten’, aldus De Kok. Iedere overstapper levert hem gemiddeld ‘een paar tientjes’ op. De hysterie die het tweede kabinet-Rutte ontketende rond een inkomensafhankelijke zorgpremie deed de verzekeringsmaatschappijen trillen op hun grondvesten.
Net als Independer (van verzekeraar Achmea) en de Verzekeringssite (van de Britse verzekeringsmakelaar BGL) claimt PrizeWize het kaf van het koren te scheiden door scherp te kijken naar polisvoorwaarden en te oordelen over de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Volgens De Kok betaalt de zorgconsument alleen al aan de basisverzekering jaarlijks gemiddeld € 1287 aan premie.
(FD, pag. 10)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Regen en dief slopen huis
(Spits, pag.1)
 
APG en PGGM willen Nationale Hypotheekbank
(Telegraaf, pag. 15)

Reageer op dit artikel