nieuws

Zorgverzekeraars omarmen wetswijziging zorgsturing

Archief

Zorgverzekeraars zijn positief over de geplande wetswijziging van minister Schippers van VWS op basis waarvan zorgverzekeraars straks zelf de hoogte van de vergoeding mogen bepalen bij niet-gecontracteerde zorg. Deze wijziging in de Zorgverzekeringswet stelt de minister voor in een brief die maandag naar de Tweede Kamer ging.

Zorgverzekeraars omarmen wetswijziging zorgsturing

“Als een verzekerde met een naturapolis naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, zijn de zorgverzekeraars nu verplicht om die behandeling grotendeels te betalen. Het wetsvoorstel van de minister zorgt ervoor dat die verplichting wordt afgeschaft. De zorgverzekeraar is dan vrij om de hoogte van de vergoeding bij zorg door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder zelf te bepalen. Uiteraard moet de zorgverzekeraar hierbij wel voldoen aan de zorgplicht en voldoende zorg contracteren, zodat de verzekerde in alle gevallen zonder noemenswaardige wachttijd behandeld kan worden”, aldus Zorgverzekeraars Nederland in een reactie op de plannen van de minister.

Reageer op dit artikel