nieuws

Zorgpremie hoeft helemaal niet omhoog

Archief

Voormalig VWS-minister Ab Klink heeft een manier gevonden die de zorgsector tot € 8 mld aan besparingen kan opleveren: simpelweg door het schrappen van onnodige behandelingen en efficiënter werken. Zo zou er meer tijd uitgetrokken moeten worden om samen met de patiënt te beoordelen of een behandeling echt nog wel zin heeft, schrijft De Volkskrant vandaag.

Zorgpremie hoeft helemaal niet omhoog

In een rapport dat Klink later vandaag zal presenteren, concludeert hij dat de gerealiseerde besparing van deze ‘ingrepen’ de kostenstijging in de zorg voor enkele jaren kan opgevangen. De Volkskrant kreeg het rapport al eerder toegespeeld en publiceerde er vanmorgen over. Klink heeft gesproken met artsen, hoogleraren en bestuurders. Zij zijn allen van mening dat het verhogen van premies of het invoeren van wachtlijsten onnodig zijn als de werkvloer initiatieven ontplooit die efficiënter werken in de zorg mogelijk maken. Daarbij is ook de steun van zorgverzekeraars noodzakelijk, stelt Klink.
(de Volkskrant, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Aegon ziet nettowinst halveren door schikking woekerpolissen
(de Volkskrant, pag. 22, Parool, pag. 14, Trouw, pag. 13)
 
Moet hij wel op tafel?
(de Volkskrant, pag. 4)
 
Restschuld gaat kwart woningbezitters treffen
(de Volkskrant, pag. 2)
 
Steeds meer op spel bij waterramp
(de Volkskrant, pag. 3)
 
Minister wil onderzoek naar Tena-kwestie
(de Volkskrant, pag. 10)
 
Risico is geen Nederlands woord
(Parool, pag. PS2)

Reageer op dit artikel