nieuws

Ziekenhuizen gaan eigen zorgpolis aanbieden

Archief

Ziekenhuizen gaan eigen zorgpolis aanbieden

In een ultieme poging hun bestaansrecht te handhaven introduceren veertig ziekenhuizen, gebundeld in de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), volgend jaar een eigen zorgverzekering.

De Beter Dichtbijpolis moet tegenwicht bieden aan de ‘machtsgreep door enkele grote zorgverzekeraars die een forse vermindering van het aantal ziekenhuizen nastreven’, zo is vanmorgen te lezen in de Telegraaf. Volgens de SAZ willen grote verzekeraars zoals Achmea, CZ, Menzis en VGZ het huidige aantal van negentig ziekenhuizen in Nederland, het liefst gehalveerd zien. De ziekenhuizen gaan zich gezamenlijk verzetten tegen de plannen van de verzekeringswereld om de gezondheidszorg sterk te concentreren.

Reageer op dit artikel