nieuws

‘Wetgever moet weg van productbemiddeling’

Archief

De Vereniging FFP wil dat de minister van Financiën het wetsvoorstel voor een nieuw Wft-vakbekwaamheidsbouwwerk herziet. Volgens de FFP beschouwt de wetgever productbemiddeling nog steeds als onlosmakelijk onderdeel van het advies.

‘Wetgever moet weg van productbemiddeling’

 “Volstrekt onbegrijpelijk”, zo stelde FFP-voorzitter Marc van Poeteren dinsdagmiddag tijdens het FFP Congres 2012 in Nieuwegein. “Dit is toch in flagrante tegenspraak met alles wat wij als branche beogen?”
De FFP-voorzitter toonde zich verder sceptisch ten aanzien van de generieke zorgplicht die minister De Jager (Financiën) wil voor banken en verzekeraars. “Of dit initiatief nu het ‘ei van Columbus’ is, waagt de FFP te betwijfelen”, aldus Van Poeteren. “Naar onze mening  wordt het vertrouwen van de consument alleen teruggewonnen als de adviseur aan de hand van een goed inzicht in en overzicht van de financiële positie van de klant tot een integraal, integer en transparant advies komt.”

Reageer op dit artikel