nieuws

Verbond zet vraagtekens bij catastrofeverzekering

Archief

In een reactie op de catastrofeverzekering die VEH en Neerlandse deze week introduceerden, laat het Verbond van Verzekeraars weten vast te willen houden aan een marktbrede, collectieve en betaalbare verzekeringsoplossing.

Verbond zet vraagtekens bij catastrofeverzekering

“Het Verbond heeft kennis genomen van de introductie van de catastrofeverzekering en wil graag meer weten over deze polis, zoals bereik en de doelgroep ervan.” Het Verbond vraagt zich verder af of de door Neerlandse gehanteerde maximering van de verzekerde som tot € 75.000 wel in het belang van de klant is. “Bij een overstroming loopt de schade al snel op tot vele miljoenen of zelfs miljarden euro’s. Collectief overleg hierover kreeg van de overheid om financiële redenen tot op heden geen steun. Om consumenten en ondernemers toch zekerheid te kunnen bieden, werken verzekeraars nu aan een gedegen private oplossing. Een collectieve oplossing zou met steun van de overheid marktbreed en betaalbaar zijn, ook voor mensen die in een risicogebied wonen.” Volgens berekeningen van het Verbond ligt de gemiddelde schadekans per jaar om en nabij de zestig miljoen euro.

Reageer op dit artikel