nieuws

Ruim 2.000 kantoren gaan door met pensioenadvies

Archief

Ruim 2.000 kantoren gaan door met pensioenadvies

De Autoriteit Financiële Markten heeft 2.055 financieel adviseurs geregistreerd die in aanmerking komen voor de nieuwe deelvergunning voor pensioenadvies. Van de 2.704 kantoren die zich begin dit jaar nog aanmeldden, zijn er dus 649 afgevallen.

Om aan de nieuwe eisen te kunnen voldoen, moesten de kantoren voor 1 juli een diploma of een inschrijfbewijs voor een opleiding overleggen. Op 7 juni waren slechts elf diploma’s en 400 betalingsbewijzen binnen. Een groep van 2.190 kantoren ontving daarop een brief van de toezichthouder met de vraag zich alsnog te melden. In verband met een technische storing werd de termijn nog twee weken verlengd.

Van de 2.055 ondernemingen die zich nu hebben aangemeld, beschikt volgens de AFM een beperkt aantal partijen al over de juiste papieren. Ondernemingen die nog aan de vakbekwaamheid moeten voldoen, hebben hiervoor tot eind 2013 de tijd. Het is mogelijk dat nog meer partijen alsnog afvallen.

Het register voor financieel dienstverleners is per 1 augustus geactualiseerd met alle ondernemingen die pensioenadvies mogen geven, aldus de AFM. Financieel adviseurs die over een vergunning voor levensverzekeringen beschikken, maar zich niet hebben aangemeld voor pensioenadvisering, krijgen de komende tijd de formele beperking op hun vergunning die pensioenadvies uitsluit. Zij zullen hun dossiers moeten overdragen.

Reageer op dit artikel