nieuws

‘Pensioenvak wordt nu echt professioneel’

Archief

‘Pensioenvak wordt nu echt professioneel’

De Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD) is blij met de dik 2.000 aanmeldingen voor de Wft-vergunning Pensioenverzekeringen. Volgens NOPD-voorzitter Theo Gommer blijven straks de echt professionele pensioenadviseurs over. Hij roept de aanstaande diplomahouders op om zich aan te sluiten bij een beroepsorganisatie.

Dat er uiteindelijk 649 adviseurs minder in aanmerking willen komen dan de 2.700 die dat voornemen begin dit jaar kenbaar maakten bij de AFM, verbaast Gommer niet. “Dat het uiteindelijke aantal rond de 2.055 is uitgekomen, lag wel in de lijn der verwachtingen.” Hij refereert aan eerder onderzoek van de toezichthouder dat de helft van de kantoren die aan pensioenadvies deed, slechts één of twee pensioenregelingen in portefeuille had. “Na deze selectie wordt het pensioenvak echt professioneel. Dat is goed voor de beroepsgroep.”
Gommer vindt lidmaatschap van een beroepsorganisatie noodzakelijk voor onder meer kennisdeling en belangenbehartiging. “Samen straal je veel meer kracht en autoriteit uit.” De NOPD telt ongeveer 250 leden. De beroepsvereniging is op dit moment in gesprek met de erkenningsregeling Register Pensioenadviseurs (RPA) om te komen tot één beroepsorganisatie voor pensioendeskundigen en -adviseurs.

Reageer op dit artikel