nieuws

Pensioenadviseurs melden zich mondjesmaat aan

Archief

De AFM heeft tot nog toe slechts elf diploma’s en 400 betalingsbewijzen binnen van adviseurs die door willen met pensioenadvies. Een groep van 2.190 kantoren ontvangt binnenkort een brief van de toezichthouder met de vraag zich alsnog te melden. Dat moet vóór 1 juli 2012.

Pensioenadviseurs melden zich mondjesmaat aan

De AFM kreeg begin dit jaar 2706 aanmeldingen van financiële dienstverleners voor de nieuwe deelvergunning pensioenverzekeringen. Deze groep heeft tot 1 juli de tijd om een diploma of een betalingsbewijs van een pensioenopleiding te overleggen.
Kunnen ze niet aantonen hoe aan de vakbekwaamheidseisen zal worden voldaan, dan moeten ze hun pensioenportefeuille binnen drie maanden afwikkelen. De verwachting in de branche is dat veel kantoren per 1 juli alsnog zullen afvallen en zich alleen hebben aangemeld om tijd te winnen. De AFM kreeg eerder signalen dat opleidingen in de markt worden aangeboden die vooral tot doel lijken te hebben om adviseurs een inschrijf- en betaalbewijs te verschaffen.

Reageer op dit artikel