nieuws

Opnieuw liquiditeitsproblemen bij Cinjee

Archief

Cinjee Advies schort de maandelijkse betalingen aan voormalig eigenaren van door Cinjee gekochte assurantieportefeuilles op. Bovendien moeten medewerkers van het Sliedrechtse intermediairbedrijf nog enkele weken wachten op uitbetaling van hun salaris over de maand april. “Met de opgelegde dwangsom heeft de AFM heel veel zand in onze raderen gestrooid”, erkent de directie de acute problemen.

Opnieuw liquiditeitsproblemen bij Cinjee

“De publicatie van die dwangsom door de AFM heeft ons in problemen gebracht”, stelt directielid Eelko Kooistra. Cinjee gaat tegen de opgelegde dwangsom bezwaar aantekenen en denkt erover de toezichthouder aan te spreken op de aangerichte imagoschade.
Verkopers van portefeuilles en daarmee houders van winstrechten van Cinjee krijgen de komende drie maanden geen geld. “Professionele adviseurs” zullen met de ondernemers gaan praten over een herstructurering; het wegvallen van de volmachtinkomsten maakt aanpassing van de koopovereenkomsten noodzakelijk.
In november verstrekte SAA een lening van € 0,5 mln ter verkleining van “een kortstondig liquiditeitsprobleem” bij Cinjee. “We geven ze de ruimte om de komende maanden te overbruggen; we helpen ze de winter door”, zo drukte SAA-directeur Ton Rombouts dat destijds uit. De afgelopen weken werden diverse assurantieondernemers nog benaderd om een lening aan Cinjee te verstrekken tegen tot liefst 12% oplopende jaarrentes. “We hebben hun ooit bij verkoop een goede prijs geboden en altijd aan al onze verplichtingen voldaan. We hebben ze gevraagd iets terug te doen; sommigen doen dat, anderen niet”, aldus Kooistra.

Reageer op dit artikel