nieuws

Ook permissie voor PPI’s van De Goudse en Aegon-dochter TKP

Archief

De Nederlandsche Bank heeft niet stilgezeten tussen Kerst en Oud & Nieuw. Naast Nationale-Nederlanden zijn ook aan De Goudse en Aegon-dochter TKP op 30 december vergunningen voor een premiepensioeninstelling verleend.

Ook permissie voor PPI’s van De Goudse en Aegon-dochter TKP

Binnen de PPI Gouda Pensioen Service brengt De Goudse een nieuw bedrijfspensioen op de markt. Goudse Bedrijfspensioen (de standaardoplossing) en Goudse Bedrijfspensioen+ (de maatwerkvariant) onderscheiden zich volgens De Goudse door eenvoud, transparantie, lage kosten en online gemak en moeten daardoor geschikt zijn voor bedrijven vanaf één medewerker. De Goudse lanceert de nieuwe producten onder de naam Het Nieuwe Pensioen. “Een collectief pensioen wordt nu haalbaar voor álle bedrijven”, zegt bestuursvoorzitter Michel Lamie. “Werkgevers willen graag bijdragen aan pensioen voor hun medewerkers, maar worden momenteel nog gehinderd door hoge kosten of een ingewikkeld administratiesysteem.”

Ook Aegon-dochter TKP kreeg een PPI-vergunning. TKP voert de administraties uit voor 22 pensioenfondsen met in totaal zo’n 1,7 miljoen deelnemers. TKP PPI is een stichting en richt zich op de uitvoering van premieregelingen voor middelgrote tot grote werkgevers, die hoge eisen stellen aan kwaliteit en maatwerk. De vormgeving en uitvoering van de premieregeling kan voor elke werkgever op maat worden ingericht en zonder tussenkomst van een pensioenfonds worden geregeld.

Overigens hoopt moeder Aegon komende maand een vergunning te krijgen van DNB voor een Aegon PPI.

Reageer op dit artikel