nieuws

Online verovert zorgmarkt

Archief

 

ASR heeft de zorgcampagne afgesloten met 110.000 nieuwe ziektekostenverzekeringen. De totale portefeuille van ASR was bij aanvang van die campagne 174.000 polissen groot. Het internetlabel Ditzo, dat sinds kort een zorgpolis in het assortiment heeft, leverde veruit de grootste bijdrage aan de opleving. ASR, risicodrager voor zowel de Ditzo Zorgverzekering als voor De Amersfoortse Zorgverzekering, maakt verder melding van “forse groei in de volmachtportefeuille”. De labels die vallen onder het Menzis-concern zien het aantal verzekerden met 9.000 afnemen tot 2,1 miljoen. Vorig jaar boekte Menzis nog een toename van 25.000 verzekerden. De groei zit opnieuw vooral bij Anderzorg. Het internetlabel vergrootte de portefeuille tot 203.000 (194.000) verzekerden, ofwel een plus van 9.000. Vorig jaar bedroeg de toename van het verzekerdenbestand nog 60.000. Het regionale label Azivo boekte een nettogroei van 2.000 verzekerden. Het aantal klanten met een aanvullende en tandartsverzekering is gelijk gebleven. Driekwart van de verzekerden kiest hiervoor.

Reageer op dit artikel