nieuws

Onderlinge ‘s-Gravenhage in december provisieloos

Archief

Levensverzekeraar Onderlinge ‘s-Gravenhage voert per 7 december, vooruitlopend op het provisieverbod voor complexe producten, provisieloze tarieven in voor alle levenpolissen die op of na die datum worden gesloten.

Onderlinge ‘s-Gravenhage in december provisieloos

De wijziging geldt voor alle nieuwe polissen waarbij het acceptatiebericht later dan 6 december per e-mail of op papier is ontvangen door deelnemer of verzekeraar. "Dit geldt ook als een mutatie van een bestaande verzekering op een nieuwe verzekering moet worden verwerkt." Voor alle niet-contractuele wijzigingen van een bestaande verzekering wordt een nieuwe, provisieloze verzekering gesloten.
De behandeling van terugboekingen van nog niet verdiende provisies bij mutaties op bestaande verzekeringen verandert niet. "Ook als de verzekering zelf door de mutatie provisieloos wordt, boeken wij eventuele nog niet verdiende provisies alleen terug als wij dat nu ook zouden doen. Verder respecteren wij voor een nieuwe provisieloze verzekering de verdientermijn van de oorspronkelijke verzekering."

Reageer op dit artikel