nieuws

NN heeft vergunning voor PPI binnen

Archief

Nationale-Nederlanden heeft kort voor het sluiten van het jaar 2011 een PPI-vergunning van De Nederlandsche Bank ontvangen. Hiermee is het Essentie Pensioen van NN een feit, een beschikbare premieregeling op basis van beleggen. Werkgevers kunnen dit basisaanbod uitbreiden met NN-verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en overlijden.

NN heeft vergunning voor PPI binnen

In het Essentie Pensioen staan de levensfase en het risico dat een werknemer wil lopen centraal. Wim van Woudenberg, general manager PPI bij Nationale-Nederlanden, laat weten dat de beleggingsrisico’s die werknemers in dit product lopen “nauwgezet worden gevolgd” door het concept LifeCycle Beleggen van ING Investment Management. “Twee maal per jaar worden de onderliggende beleggingen in de portefeuille aangepast. Bij de meeste lifecycle-concepten gebeurt dit minder vaak en loopt de werknemer de kans dat door het beleggingsrisico er uiteindelijk minder pensioen is.”
Nationale-Nederlanden PPI is een initiatief van NN, ING Investment Management en uitvoerder AZL. Gezamenlijk verzorgen deze partijen de uitvoering van pensioenregelingen van ruim 110 ondernemingspensioenfondsen, van meer dan 140 grote ondernemingen en ruim 7.600 mkb-bedrijven. In totaal gaat het om de pensioenregelingen van ruim 800.000 actieve en gepensioneerde werknemers.

Reageer op dit artikel