nieuws

Nieuwe zorgverzekeraar komt niet van de grond

Archief

Anno12, de nieuwe zorgverzekeraar in oprichting, krijgt niet genoeg startkapitaal bij elkaar, onder meer door het afhaken van een investeerder van het eerste uur. De kans dat de coöperatie in het najaar een zorgpolis kan aanbieden, is volgens initiatiefnemer Rob Adolfsen ‘nihil’, meldt het Financieele Dagblad vandaag op pagina 3.

Nieuwe zorgverzekeraar komt niet van de grond

In het voorjaar zag het er nog naar uit dat Anno12de eerste nieuwe toetreder op de markt van de zorgverzekeringen ging worden, hoewel de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) toen constateerde dat er sprake is van aanzienlijke drempels voor nieuwkomers op deze markt.
Naast Anno12 was, volgens de NZa, nog een andere, buitenlandse verzekeraar bezig met de oprichting van een zorgverzekeraar. Volgens Adolfsen is ook die partij afgehaakt.
 
Zie ook:
Gebrek aan financiering nekt nieuwe verzekeraar
(Telegraaf, pag. 21)
 
 
Ander nieuws vandaag in de media:
 
Ook Rabobank ziet malaise voortduren (op de woningmarkt)
(Volkskrant, pag. 21)

Reageer op dit artikel