nieuws

Lelystad papieren uitvalsbasis voor Cinjees

Archief

Van de direct betrokkenen bij Cinjee Advies is in ieder geval de voormalige financiële topman Elko Kooistra nog in business. Zijn bedrijf Elko Consulting Limited opereert op papier vanuit Lelystad en staat ingeschreven bij het Company Registration Office in Cardiff, Wales. Op hetzelfde adres in Lelystad staat ook Tilcin Limited, een bedrijf dat onder de handelsnaam Teeuw Bouwmanagement opereert.

Lelystad papieren uitvalsbasis voor Cinjees

Elko Consulting is volgens de gegevens van de Nederlandse Kamer van Koophandel opgericht op 7 augustus en houdt zich bezig met “het beheren van onroerend goed en het deelnemen in en besturen van ondernemingen”. Kooistra staat zelf niet als aandeelhouder of bestuurder te boek, maar het uittreksel vermeldt wel zijn mobiele telefoonnummer.
Teeuw Bouwmanagement, op 6 augustus ingeschreven als “adviesbureau voor ontwikkeling, realisatie en beheer van project en registergoederen” is het bedrijf van Arie Teeuw, de man van Nelleke Cinjee. Zij was binnen Cinjee Advies directeur externe contacten.
Vorige week ontkende de Lelystadse ondernemer Adriaan Tollenaar nog in alle toonaarden dat de Cinjees of aanverwanten betrokken zijn bij de Elko Consulting en Tilcin Limited. Hij stelde door Eelko Kooistra “als deskundige” gevraagd te zijn bij de rechtszaak rondom het omvallen van het jongste bedrijf van de Cinjees: OOA Consulting Group. Die deskundigheid heeft Tollenaar onder meer opgebouwd bij het faillissement van zijn bedrijf Compass Financiële Diensten eind vorig jaar. Zijn vrouw Jentje staat geregistreerd als bestuurder van Elko Holland, een holding die op haar beurt weer bestuurder is van Elko Consulting.

Reageer op dit artikel