nieuws

Internetsparen van Argenta ‘schot in de roos’

Archief

Volgens Argenta-directievoorzitter Marc de Moor is de internet-spaarformule van de Belgische bank “een schot in de roos”: “In drie maanden tijd 8.000 nieuwe rekeningen en € 300 mln nieuw spaargeld.” De bank stelt in ons land een uitzonderlijk succesvol jaar te beleven.

Internetsparen van Argenta ‘schot in de roos’

Argenta zegde in juli eenzijdig de samenwerking op met tussenpersonen die een portefeuille aan internetspaarrekeningen hadden die kleiner was dan € 2 mln. De bank besloot onlangs, na overleg met Adfiz, om deze tussenpersonen een vergoeding te betalen van 9 maanden provisie voor portefeuilles groter dan € 200.000. 
Tot en met augustus heeft de bank voor € 1,3 mld aan hypotheken verstrekt; volgens gegevens van IG&H zou Argenta in het eerste kwartaal tot de zes grootste geldgevers van ons land hebben behoord. Topnummer bij het levenbedrijf van Argenta is de spaarhypotheekverzekering, waarvan er 6.000 zijn gesloten. "Ondanks de neerwaartse trend op de huizenmarkt slagen we erin om in een jaar tijd zo'n 10.000 gezinnen aan een hypotheek te helpen. En dat zonder een wijziging in het acceptatiebeleid of prijsbeleid door te voeren."
De annuïteitenhypotheek is in opmars, aldus de Moor. "Maar liefst een kwart van het in de eerste acht maanden van dit jaar verstrekte geld zal annuïtair afgelost worden."

Reageer op dit artikel