nieuws

Intermediair wint terrein in advies, bank verliest

Archief

Eindelijk eens goed nieuws voor de financiële tussenpersonen, aldus het FD vandaag. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn in de eerste helft van dit jaar meer consumenten voor een hypotheekadvies naar een individuele tussenpersoon gegaan dan naar een bank. Volgens de AFM is dat voor het eerst.

Intermediair wint terrein in advies, bank verliest

Uit de zogenoemde Consumentenmonitor van de toezichthouder blijkt dat in het voorjaar van 2012 41% van de hypotheken werd afgesloten via een individuele tussenpersoon tegen 31% via een bank. Een jaar eerder koos 31% voor een tussenpersoon en 38% voor een bankadviseur. De hypotheek­ketens, zoals De Hypotheker en de Hypotheekshop, incasseren in de steekproef van de AFM een lichte daling, van 22% naar 19%.
(FD, pag. 11)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
'ING dicht bij verkoop van verzekeraar aan AIA'
(FD, pag. 14)

Reageer op dit artikel