nieuws

Gedupeerden Cinjee verenigen zich

Archief

Ongeveer dertig mensen die gedupeerd zijn door het faillissement van Cinjee Advies en (waarschijnlijk) het omvallen van OOA Consulting Group hebben zich gemeld bij de stichting Slachtoffers Cinjee Advies. De stichting gaat optreden als belangenbehartiger van de gedupeerden en verzorgt ook de communicatie richting de curatoren en leden van de familie Cinjee.

Gedupeerden Cinjee verenigen zich

Ondanks dreigende schuldsanering voor de Cinjees ziet de stichting nog mogelijkheden om schade te verhalen. “Vanmorgen had ik alweer twee nieuwe slachtoffers aan de lijn die zich wilden aanmelden bij de stichting”, zegt penningmeester Mike Pieterson. In juni 2011 was hij al betrokken bij een eerdere poging om een stichting voor Cinjee-gedupeerden op te richten.”Ik denk dat we uiteindelijk op zeker 50 tot 60 gedupeerden uitkomen”, aldus Pieterson. 

De stichting vertegenwoordigt zowel tussenpersonen die hun porteuille verkochten aan Cinjee en daar nooit de (volledige) verkoopprijs voor terugzagen als particulieren die door de Cinjees werden overgehaald om minimaal € 50.000 in het noodlijdende bedrijf te steken. Ook andere schuldeisers en personeelsleden van OOA Consulting Group hebben zich gemeld. “Bij OOA zouden op het hoogtepunt zo’n 20 mensen hebben gewerkt, maar dat is een slag in de lucht”, aldus Pieterson.

Gisteren wijdde Tros Opgelicht een groot deel van de uitzending aan de familie Cinjee. Hoewel zij hangende de faillissementsaanvraag voor OOA de optie krijgen om er via schuldsanering uit te komen, gelooft Pieterson niet dat er voor gedupeerden niets meer te halen valt. “Daar hebben wij sterk onze twijfels bij. Van alleen al de € 6 mln die particulieren in Cinjee Advies hebben gestoken is niet duidelijk wat ermee is gebeurd. Er zijn in ieder geval geen portefeuilles mee gekocht.”

Reageer op dit artikel