nieuws

Florius stopt deels met vergoeding serviceproviders

Archief

Florius heeft de vergoeding die aan serviceproviders wordt betaald, beperkt tot een select aantal werkzaamheden. Dat heeft onder meer tot gevolg dat FlexFront per direct kosten voor offerte- en acceptatiewerkzaamheden in rekening gaat brengen bij het intermediair.

Florius stopt deels met vergoeding serviceproviders

De geldgever werkt sinds 1 april provisieloos. Aan serviceproviders wordt – in ieder geval tot en met eind dit jaar - alleen nog een vergoeding betaald voor activiteiten die zij in volmacht voor Florius uitvoeren, zoals het uitbrengen van offertes en het accepteren van aanvragen. Dat geldt echter alleen als die in de systemen van Florius worden gedaan en dat is bij FlexFront niet het geval. In afwachting van de definitieve wetgeving en een eventuele vrijstellingsregeling voor serviceproviders ontvangt FlexFront daarom geen vergoeding meer. "Omdat wij u Florius niet willen onthouden maar helaas, zoals u zult begrijpen, ook niet zonder vergoeding kunnen werken, zijn wij genoodzaakt de rekening voor de door ons gemaakte kosten, in plaats van bij Florius, vanaf heden bij u neer te leggen", schrijft de serviceprovider aan de aangesloten tussenpersonen. Die gaan nu voor offerte- en acceptatiewerkzaamheden ten behoeve van een Florius-hypotheek € 400 betalen.

Reageer op dit artikel