nieuws

Eerste PPI krijgt vergunning

Archief

De toezichthouders DNB en AFM hebben een vergunning verleend aan BeFrank. De joint venture van Delta Lloyd en BinckBank is daarmee de eerste premiepensioeninstelling (PPI) die de markt op kan. De vergunning was in januari aangevraagd.

Eerste PPI krijgt vergunning

PPI’s bieden pensioenregelingen op beleggingsbasis zonder verzekeringscomponenten; door eenvoudige en transparante producten te bieden, moeten deze nieuwe pensioenaanbieders tegen lagere kosten kunnen werken dan verzekeraars en pensioenfondsen. BeFrank werkt volledig online: “Wij zijn de eerste pensioenuitvoerder die werknemers en werkgevers realtime inzicht geeft in hun pensioen”, zegt directeur Folkert Pama.
Werkgevers kunnen kiezen tussen actief beleggen of passief beleggen met indextrackers. Daarnaast kan de werkgever ervoor kiezen om de werknemers zelf te laten beleggen. Om het renterisico in te perken, kan ook worden gekozen voor pensioenstabilisatiefondsen.
Volgens Pama willen tien bedrijven een pensioenregeling sluiten bij BeFrank. Omdat ook middelgrote bedrijven interesse hebben, is de ondergrens verlaagd van 500 naar 100 werknemers. Behalve vermogensopbouw biedt de PPI ook verzekeringen in volmacht van Delta Lloyd.

Reageer op dit artikel