nieuws

Drie studentes in de race voor Scriptieprijs 2012

Archief

Na de genomineerden voor de Generali AM Innovatie- en aanmoedigingsprijs zijn ook de drie genomineerden voor de Innovatiescriptieprijs bekend gemaakt. Drie getalenteerde studentes, die alle drie onderzoek deden naar de verbetering van de financiële dienstverlening.

Drie studentes in de race voor Scriptieprijs 2012

De onderwerpen van de scripties lopen sterk uiteen, maar alle studenten kwamen in hun scripties tot waardevolle en inspirerende inzichten voor onze branche. De genomineerden zijn:

  • Annamária Vágási, studente WO Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit, is genomineerd met haar scriptie ‘Invloed van rechtskeuze(vrijheid) op het grensoverschrijdende verzekeren binnen de Europese interne markt’. Vágási onderzocht hierin de invloed van rechtskeuzevrijheid op het grensoverschrijdend verzekeren binnen de Europese interne markt.

  • Iris Blom, studente Marketing aan de Vrije Universiteit, is genomineerd met haar scriptie ‘Customer Passion, a New Concept in Marketing’. Blom onderzocht hierin waarom het ene bedrijf ongemotiveerd lijkt om de klant op de beste manier te bedienen, terwijl het andere bedrijf hierin juist excelleert.

  • Alina Borovitskaya, studente MSc Finance and Law aan de Duisenburg School of Finance, is genomineerd met haar scriptie ‘Does winning a sustainable award impact financial performance?’ Borovitskaya onderzocht hierin of het winnen van een ‘sustainable award’ effect heeft op de financiële performance van bedrijven in de financiële sector.

Op 27 november wordt op de Verzekeringsbranchedag bekendgemaakt welke scriptie de Generali AM Innovatiescriptieprijs 2012 wint en welke student daarmee € 5.000,- in de wacht sleept.

Reageer op dit artikel