nieuws

DNB komt met gewogen rente voor pensioen

Archief

Bij de kunstmatige verhoging van de rekenrente van pensioenfondsen wordt toch marktinformatie meegewogen, blijkt uit een bericht dat de Nederlandsche Bank (DNB) op haar website publiceerde. De toezichthouder weegt marktinformatie mee om te voorkomen dat verstoring in de rentetermijnmarkt plaatsvindt.

DNB komt met gewogen rente voor pensioen

Aan de hand van de aangepaste rente, de ultimate forward rate, moeten pensioenfondsen berekenen hoeveel ze nu aan belegd vermogen moeten hebben om de toekomstige pensioenuitkeringen te kunnen betalen. Tot voor kort gebruikten ze daar de marktrente voor, maar die is erg laag en beweeglijk. Dt maakte de dekkingsgraden van de fondsen ook laag en beweeglijk. Dor de aangepaste rente stijgt de dekkingsgraad, de verhouding tussen bezittingen en toekomstige verplichtingen, met gemiddeld 4 procentpunt.
(FD, pag. 15)
 
Zie ook:
Markt blijft achter bij kunstrente DNB
(FD, pag. 17)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Verzekeraar lapt eigen code aan laars
(Telegraaf, pag. 29)
 
Obvion haalt miljarden op
(FD, pag. 15)
 
Oudere kan waarde huis niet benutten
(Volkskrant, pag. 1)

Reageer op dit artikel