nieuws

De Goudse: ‘Provisie op inkomen te laag voor een echt goed advies’

Archief

De markt van collectieve inkomensverzekeringen zal zich de komende jaren positief ontwikkelen. Sterke dalingen, zoals die hebben plaatsgevonden bij onder meer levensverzekeringen en hypothecaire kredieten, zijn niet te verwachten. Deze gunstige boodschap meldde Bernardo Walta, directeur Commercie bij De Goudse, tijdens de achtste editie van Het Nationale Verzuim Congres.

De Goudse: ‘Provisie op inkomen te laag voor een echt goed advies’

Walda stipte tijdens het congres ook het besluit van de minister van Financiën aan om de provisie op collectieve inkomensverzekeringen te handhaven. En daaruit volgde een tweede, zo niet belangrijkere boodschap voor het intermediaire distributiekanaal. Walta: “Natuurlijk zijn wij blij dat de minister op 13 september deze duidelijkheid heeft gegeven. Maar, hoewel dat misschien uit mijn mond vreemd zal klinken, ik denk wel dat de provisie zoals die nu over inkomensverzekeringen wordt verstrekt te laag is voor een echt goed advies en verdere begeleiding. In onze boeken zie ik dat de provisie voor een verzuimverzekering gemiddeld rond de € 400 per jaar ligt. Daarvoor kun je als intermediair veel doen, maar niet alles wat voor de klant van belang is.” Een oplossing bood Walda de congresgangers ook: “Bekijk uw verdienmodel en ga bijvoorbeeld eens tijdschrijven. Misschien komt u dan ook tot de conclusie dat het niet uit kan, en dat u dus in feite niet gebaat bent bij provisie.”

Reageer op dit artikel