nieuws

Cinjees in afwachting van schuldsanering

Archief

Hangende de faillissementsaanvraag voor hun nieuwe adviesbedrijf OOA Consulting Group is de familie Cinjee door de rechtbank in Dordrecht de mogelijkheid geboden om een persoonlijk bankroet te ontwijken met een beroep op de Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP). Als deze oplossing toch niet mogelijk blijkt, volgt alsnog een faillissement.

Cinjees in afwachting van schuldsanering

Dat zegt Adriaan Tollenaar, directeur van Compass Financiële Diensten uit Lelystad. “Op verzoek van Eelko Kooistra ben ik meegegaan naar de rechtbank in Dordrecht voor de faillissementsaanvraag”, aldus Tollenaar. “Ik heb enige deskundigheid op dit vlak en Kooistra kende ik nog vanuit zijn werk bij Cinjee Advies, vandaar dat hij bij mij terecht kwam.”
Tollenaar ontkent in alle toonaarden anderszins zakelijk betrokken te zijn bij de Cinjees, een suggestie die onder meer werd gewekt op het webforum Opgelichtdoorcinjee.nl. “Bij de daar genoemde bedrijven is van enige inspraak van de familie Cinjee of aanverwanten totaal geen sprake”, aldus Tollenaar.
OOA Consulting Group was het nieuwe bedrijf van de familie Cinjee nadat hun Sliedrechte adviesbedrijf vorig jaar zomer over de kop ging met achterlating van € 40 mln schuld aan tussenpersonen van wie ze de assurantieportefeuiille op afbetaling hadden overgenomen. Het faillissement van OOA is volgens Tollenaar aangevraagd door het personeel. Mochten de Cinjees daadwerkelijk in de schuldsanering belanden, dan kan de rechter hun in principe na drie jaar weer een ‘schone lei’ geven.
Vanavond kwam de handel en wandel van de Cinjees uitgebreid aan bod in het televisieprogramma Tros Opgelicht. Een kort geding om de uitzending te voorkomen verloor de familie.

Reageer op dit artikel