nieuws

Cinjee-uitzending Tros Opgelicht mag doorgaan

Archief

De uitzending van Tros Opgelicht waarin de handel en wandel van de familie Cinjee aan bod komt, mag vanavond doorgaan. De rechtbank Amsterdam wees in een uitspraak in kort geding het verbod op de uitzending dat de familie had gevraagd van de hand. Volgens de rechter is er geen sprake van onrechtmatig handelen van de programmamakers.

Cinjee-uitzending Tros Opgelicht mag doorgaan

Opgelicht besloot een programma te maken over de Cinjees naar aanleiding van klachten van bedrijven en particulieren die zich het slachtoffer voelen van het failissement van Cinjee Advies, vorig jaar juli. Bij het bankroet bleef onder meer een schuld van € 40 mln achter aan tussenpersonen die hun assurantieportefeuille met pandrecht hadden verkocht aan de familie. Ook wisten de Cinjees tot op het laatst investeerders, onder wie leden van de lokale kerkgemeenschap, te vinden die geld wilden steken in het noodlijdende bedrijf.
In de uitzending (20.30 uur op Nederland 1) is te zien hoe enkele familieleden door de Stichting Slachtoffers Cinjee Advies vorige week dinsdag waren uitgenodigd voor een gesprek bij een bouwbedrijf in Papendrecht. Hierbij waren ook journalisten van Opgelicht aanwezig. Toen deze hun identiteit onthulden kwam de familie direct letterlijk en figuurlijk in verweer. Een redacteur van het programma bevestigt dat Marianne Cinjee daarbij letterlijk “om zich heen geslagen heeft”.

Reageer op dit artikel