nieuws

ASR: ‘Onacceptabele wildwesttaferelen bij Cinjee’

Archief

Cinjee Advies kan volgens ASR niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. De verzekeraar eiste donderdag voor de rechtbank Dordrecht directe aflossing van de schuld in rekening-courant van € 1,9 mln en overdracht van de portefeuille. ASR, die de volmacht aan Cinjee (per 1 januari 2011) heeft opgezegd, spreekt onder meer van “een desastreus beleid” en “een bodemloze put”.

ASR: ‘Onacceptabele wildwesttaferelen bij Cinjee’

Volgens ASR gebruikt Cinjee volmachtpremies voor andere doeleinden: “Dat kan niet anders”. In het verweer gaf de raadsman van Cinjee dit ook toe. “Op basis van de door ASR opgegeven gemiddelde schadelast van 50% is een liquiditeitsbegroting opgesteld en zijn gelden beschikbaar gekomen voor investeringen. In de praktijk blijkt die schadelast tot 70% op te lopen, waardoor Cinjee een liquiditeitstekort van € 1 mln heeft.”
ASR meent dat Cinjee “een agressief expansiebeleid” voert en dat “anderen waaronder ASR dat moeten betalen”. De verzekeraar meldde op de zitting verder al 1.300 schadeclaims uit de Cinjee-volmacht (voor meer dan € 1 mln) te hebben betaald, omdat Cinjee op dat punt in gebreke blijft. “Wij hebben ordners vol klachten van klanten, schadeherstelbedrijven en organisaties als Glasgarant en Stichting Schadegarant over de schadeafhandeling en betalingen. En Cinjee verwijst schades door: een doodzonde voor een volmachtbedrijf.”

Reageer op dit artikel