nieuws

Ambtenaar kan ook naar Zilveren Kruis

Archief

Zilveren Kruis en IZA bieden vanaf volgend jaar ieder afzonderlijk de nieuwe collectieve zorgverzekering aan voor (oud-)medewerkers bij gemeenten, provincies en waterschappen. Ook politieke ambtsdragers kunnen zich bij dit collectief verzekeren.

Ambtenaar kan ook naar Zilveren Kruis

De (oud-)medewerkers kunnen vanaf 2013 dus kiezen uit twee collectieve zorgverzekeringen. De huidige collectieve zorgverzekering bij IZA loopt af op 31 december 2012. Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten besloot vorig jaar tot de aanbesteding van een collectieve zorgverzekering voor gemeenteambtenaren. De aanbesteding werd samen met het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen gedaan. De ledenraad heeft zich vorig jaar uitgesproken voor collectiviteit met twee zorgverzekeraars zodat de leden iets te kiezen zouden krijgen. De verplichting dat een medewerker moet deelnemen aan de collectiviteit om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming in de ziektekosten blijft volgend jaar gehandhaafd. Dat geldt ook voor het inhouden van de premie door de werkgever.
Bij de aanbesteding is gelet op onder andere premie, dekking, kwaliteit van de dienstverlening en aanvullende werkgeverspakketten. Het nieuwe contract geldt voor drie jaar, met de optie om het met driemaal een jaar te verlengen.

Reageer op dit artikel