nieuws

AFM: ‘We zijn er nog niet’

Archief

De AFM noemt het rapport van de Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) dat vandaag is gepubliceerd erg waardevol. “Dit rapport laat zien dat er een onnodig grote kloof bestaat tussen financiële dienstverleners en de AFM. Dit beeld komt overeen met de resultaten van eigen onderzoeken van de AFM onder financiële dienstverleners”, aldus Michiel Denkers, hoofd toezicht.

AFM: ‘We zijn er nog niet’

Hij vervolgt: "Wij peilen periodiek hoe financiële dienstverleners kijken naar de AFM. Hoewel uit recent onderzoek blijkt dat de mening van deze beroepsgroep over de AFM licht is verbeterd, blijkt ook uit het StFD rapport dat we er nog niet zijn."

De AFM wil blijven investeren in het contact met financiële dienstverleners. "Zo hebben wij begin dit jaar ons Ondernemersloket uitgebreid. Daarnaast treden we op verschillende manieren in contact met financiële dienstverleners, bijvoorbeeld tijdens bedrijfsbezoeken of seminars die worden georganiseerd door brancheverenigingen of door de AFM zelf."
De StFD ging begin dit jaar ter ziele waarna de AFM de activiteiten overnam. De stichting in liquidatie noemt het onderzoek onder intermediairs zelf een 'passende afsluiting'. Michiel Denkers: "Het is jammer dat de StFD er niet in is geslaagd haar activiteiten op een duurzame manier vorm te geven. De stichting heeft de afgelopen jaren een belangrijke brugfunctie vervuld tussen de markt en de AFM. Dit rapport is een mooie afsluiting daarvan."

De toezichthouder kondigt aan eind dit jaar een bijeenkomst voor en met financiële dienstverleners te beleggen met als doel samen concrete ideeën te bedenken over de manier waarop de AFM en dienstverleners de kloof kunnen overbruggen en hoe de AFM de sector kan ondersteunen. 

Reageer op dit artikel