nieuws

AFM spoort pensioenadviseurs aan

Archief

De AFM had in de eerste week van juni slechts elf diploma’s en vierhonderd betalingsbewijzen binnen van adviseurs die door willen met pensioenadvies. Een groep van 2.190 kantoren ontving inmiddels een brief van de toezichthouder met de vraag zich alsnog te melden. Dat moet vóór 1 juli 2012.

De AFM kreeg begin dit jaar 2.706 aanmeldingen van financiële dienstverleners voor de nieuwe deelvergunning pensioenverzekeringen. Deze groep heeft tot 1 juli de tijd om een diploma of een betalingsbewijs van een pensioenopleiding te overleggen. Kunnen ze niet aantonen hoe aan de vakbekwaamheidseisen zal worden voldaan, dan moeten ze hun pensioenportefeuille binnen drie maanden afwikkelen. De verwachting in de branche is dat veel kantoren per 1 juli alsnog zullen afvallen en zich alleen hebben aangemeld om tijd te winnen. De AFM kreeg eerder signalen dat opleidingen in de markt worden aangeboden die vooral tot doel lijken te hebben om adviseurs een inschrijf- en betaalbewijs te verschaffen.

Reageer op dit artikel