nieuws

AFM legt dwangsom op aan Cinjee

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een last onder dwangsom opgelegd aan Cinjee Advies. Het Sliedrechtse bedrijf voldoet niet aan informatieverzoeken en is daarom verplicht de dwangsom van € 1.000 te betalen voor elke dag dat dit verzuim aanhoudt. De toezichthouder heeft twijfels bij “een beheerste en integere bedrijfsuitoefening” en bij de vakbekwaamheid van leidinggevenden.

AFM legt dwangsom op aan Cinjee

Uit het sanctiebesluit valt op te maken dat de AFM tussen juni en december een onderzoek heeft uitgevoerd bij Cinjee. Op 31 januari is ter plaatse (onaangekondigd) vervolgonderzoek geweest. Begin maart is daarop een verzoek gevolgd om nadere informatie over de liquiditeit van de onderneming, de jaarrekening, een kredietfaciliteit, verpanding van portefeuilles en de daarbij horende zekerhedenadministratie alsmede de vakbekwaamheid. Op die informatie zit de toezichthouder nog altijd te wachten. Een wel ingediend “stappenplan omtrent individuele leningovereenkomsten” is door de AFM vooralsnog niet goedgekeurd.

Reageer op dit artikel