nieuws

Verbond wil aanpassing privacywet

Archief

Het Verbond van Verzekeraars wil dat de privacywetgeving wordt aangepast om de schade die relschoppers aanrichten makkelijker te kunnen verhalen. Dat pleidooi hield Verbondsdirecteur Richard Weurding donderdag in het tv-programma De Vijfde Dag (EO).

Verbond wil aanpassing privacywet

Het Verbond wil dat Justitie strafdossiers en persoonsgegevens van relschoppers beschikbaar stelt. Aanleiding voor de oproep zijn de rellen in Haren van vorige week. Weurding is van mening dat de wijze waarop het nu geregeld is, duur en ingewikkeld is. De verzekeraar van iemand die schade lijdt, spoort nu de dader op om de kosten op hem of haar te verhalen. Dat kost vaak meer dan de werkelijke schade. Om dat makkelijker te maken, wil Weurding dat het Verbond gaat optreden namens alle verzekeraars. Daarvoor zijn de strafdossiers en persoonsgegevens nodig. Weurding stelt dat als de maatschappij relschoppers een halt wil toeroepen en de schade die zij aanrichten op hen wil verhalen, de maatschappij bereid moet zijn om de privacywetgeving "wat te verruimen".
De Verbondsdirecteur hoopt dat verzekeraars het instrumentarium krijgen om de schade op de relschoppers te verhalen. Het Verbond is hierover in overleg met het ministerie van Veiligheid.

Reageer op dit artikel