nieuws

Veel ‘kijkers’ naar Radar-bericht op AMweb

Archief

Berichten waarin Tros Radar, DSB en de halvering van het aantal tussenpersonen in 2016 de hoofdrollen speelden, gingen de afgelopen twee weken als warme broodjes over de digitale toonbank.

 

Radar nam de kosten van huisfondsen onder de loep waarin wordt belegd voor de beleggingsverzekering. Die kosten zijn vaak niet te achterhalen en de prestaties zijn slecht, aldus Radar. Het betekende op AMweb een forse botsing tussen de oude en nieuwe wereld. Die nieuwe wereld heeft in 2016 nog maar 7.000 financiële intermediairs, voorspellen Baken Adviesgroep en Adviesbureau Fred de Jong in hun rapport ‘Marktraming Financiële Intermediairs 2016′. Dat is bijna een halvering ten opzichte van 2006. Overigens hebben we nog 15% te gaan om over vier jaar op het getal van 7.000 uit te komen. Het is maar dat u het weet.

 

Nieuwe bank

Een oud-DSB’er die een bank opent. Bijna logisch dat zo’n kop in de top drie van meest gelezen berichten terechtkomt. Onder de naam Bank van Morgen heeft voormalig DSB-bestuurder René Frijters een nieuwe retailbank geopend. Frijters wil er een consumentenbank van maken “waarbij het klantbelang echt voorop staat.” Of hem dat gaat lukken? Uitgaande van de reacties op AMweb slaat de meter uit naar het rode vlak.Ook hoog op de lijst met veel gelezen berichten staat het bericht dat een?receptioniste of cateringmedewerker straks geen eed of belofte hoeft af te leggen. Financiën heeft deze vrijstelling meegenomen in de aanpassingen in het Wijzigingsbesluit Financiële Markten 2013. De reactie “Jan Kees kan ontkennen wat hij wil, maar dit is wat mij betreft het absolute toppunt van symboolwetgeving van 2012”, zegt voldoende.

Reageer op dit artikel