nieuws

TVM krijgt groen licht van NMa

Archief

In juni maakte TVM bekend de onderlinge verzekeraar Vereniging Noord Nederland te willen overnemen. Inmiddels heeft de mededingingsautoriteit groen licht gegeven voor deze overname.”Er is geen vergunning voor vereist.”

TVM krijgt groen licht van NMa

Vereniging Noord Nederland, verzekeraar van binnenvaartschepen, pleziervaartuigen en woonschepen, zal als zelfstandig merk vanuit Heerenveen opereren. Noord Nederland, opgericht in 1946 door een kleine groep binnenvaartschippers, heeft 850 binnenvaartschepen en 4.000 pleziervaartuigen in portefeuille. Door de samenwerking met TVM hoopt de vereniging haar toekomst veilig te stellen. De transportverzekeraar versterkt op zijn beurt door de overname zijn positie in de binnenvaart. Directievoorzitter Arjan Bos zei in juni: "De komende jaren zal multimodaal vervoer niet meer weg te denken zijn in Europa en wij willen daar op inspelen." 
Beide maatschappijen gaan ervan uit dat de samenwerking kostenvoordelen oplevert. Bovendien zullen de leden van Noord Nederland, als zij instemmen met de overname, hun inleggelden terugontvangen.

Reageer op dit artikel