nieuws

Sparen voor pensioen is populair

Archief

Ruim 40% van de Nederlanders spaart om later zijn pensioen aan te vullen. De meesten doen dat op een gewone spaarrekening, maar ook banksparen is in trek. Na sparen is de meest gebruikte aanvulling op het pensioen de hypotheek afbetalen. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) noemt dit opvallend.

Sparen voor pensioen is populair

"Een kwart van de Nederlanders heeft geen idee hoe hoog het inkomen straks is en toch wil men wel alvast geld apart zetten voor het pensioen", aldus het Nibud. In het kader van de Pensioen3daagse heeft het Nibud in samenwerking met Wijzer in Geldzaken de Pensioenschijf-van-vijf ontwikkeld. Met deze internettool hoopt het Nibud dat mensen een beter beeld krijgen van hun inkomen na pensionering. "Zo kan het huidige inkomen zo efficiënt mogelijk ingezet worden en kan men zowel nu als straks zo optimaal mogelijk gebruik maken van het beschikbare geld", aldus het Nibud.
De schijf laat globaal zien wat je krijgt tijdens je pensioen. De internetsite laat mensen ook nadenken over hun uitgaven na pensionering. Het Nibud verzorgt Pensioenworkshops waarbij aan de hand van deze 'internettool' uitgelegd wordt hoe berekend kan worden of de inkomsten na pensionering voldoende zijn voor de eigen wensen en omstandigheden.

Reageer op dit artikel