nieuws

Rechtsbijstandverzekeraars druk met arbeidszaken

Archief

In de eerste helft van dit jaar hebben rechtsbijstandverzekeraars 50.174 arbeidszaken in behandeling genomen: 10% meer dan in het eerste halfjaar van 2011 en 40% meer dan vijf jaar terug. De slechte economische situatie is de belangrijkste oorzaak voor de toename, zegt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

De toename houdt verband met het aantal ontslagaanvragen, faillissementen en WW-uitkeringen. Zo zijn er bij het UWV in de eerste zes maanden 41% meer ontslagaanvragen ingediend en is het aantal faillissementen met 20% gestegen. Daarnaast ontstaan arbeidsconflicten steeds vaker door "het soms onnozele gebruik van social media", laat het CVS weten. "Bekend voorbeeld is een rechtszaak rondom een werknemer van Blokker die de winkelketen een 'hoerenbedrijf' had genoemd. De man is uiteindelijk ontslagen."

Reageer op dit artikel