nieuws

ONVZ schrapt eigen risico diëtist en stoppen met roken

Archief

Bij ONVZ wordt volgend jaar geen eigen risico ingehouden op de behandeling bij de diëtist en hulp bij stoppen met roken. Deze toezegging deed de verzekeraar dinsdag tijdens een online vraaggesprek met onder anderen André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland.

ONVZ schrapt eigen risico diëtist en stoppen met roken

Vanaf volgend jaar worden de behandelingen voor stoppen met roken en de diëtist vergoed vanuit het basispakket. Doordat het eigen risico fors verhoogd wordt, is de kans echter nog steeds groot dat consumenten die van deze preventieve behandelingen gebruik willen maken hiervoor moeten betalen. Jean-Paul van Haarlem, bestuurder van ONVZ, zegde daarom toe vanaf 1 januari voor deze preventieve maatregelen geen eigen risico te innen. Rouvoet wees tijdens het gesprek nog eens op het belang van preventie. Het voorkomen van ziekte in plaats van het behandelen daarvan is wat hem betreft één van de belangrijkste speerpunten voor de toekomst. Het verdiepingsgesprek maakte onderdeel uit van het programma Met ONVZ aan Tafel!

Reageer op dit artikel