nieuws

Ondanks crisis innoveert de branche volop

Archief

De hoeveelheid inzendingen voor de Generali AM Innovatieprijs weerspiegelen dat de branche volop in beweging is. De innovaties die door het intermediair zijn aangemeld kenmerkten zich dit jaar door thema’s als beloningsmodellen en de digitalisering van klantdossiers. Maar ook de veranderende deskundigheids- en compliance eisen op het gebied van pensioen worden op een innovatieve manier door het intermediair opgepakt

Uit de inzendingen zijn door de Selectiecommissie drie innovaties genomineerd voor de Innovatieprijs en drie innovaties voor de Aanmoedigingsprijs. Het is nu aan de jury om de beste innovaties aan te wijzen. Bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Verzekeringsbranchedag op 27 november 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht. De doelstelling van de prijs is het stimuleren van innovatie in de branche door het delen en verbreiden van kennis.

De genomineerden voor de Innovatieprijs 2012 van € 7.500 zijn Aon met AonNGO (Dienstverlening op het gebied van ontwikkelingssamenwerking), Future of Finance met Webcamadvies en Heilbron met Dossier Check Wft Compliance.

De genomineerden voor de Aanmoedigingsprijs 2012 zijn Guitjens Verzekeringen & Risicobeheer met Uitwerking event abseilen, Heilbron met Collectief Pensioen Kiezer en Van Caspel met Betaalcapaciteit Pensioen.

De Selectiecommissie bestond dit jaar uit Antoon Bosma (Adfiz), Jaap Oudijk (Generali), Piet Boekhout (Novay), Alex Klein (Kluwer/AM), Jan Richter (NVGA), Jos de Oliveira (Adfiz) en Coby Tetteroo (secretaris Generali AM Innovatieprijs).

Reageer op dit artikel