nieuws

Omniplan breidt Adviesplanner uit

Archief

Softwareleverancier Omniplan heeft zijn Adviesplanner uitgebreid met de Hypotheek Leidraad. Met deze ingebouwde adviesregels kan de adviseur een hypotheek samenstellen die op alle punten rekening houdt met de betaalbaarheid van de hypotheek, bijvoorbeeld bij scenario’s zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden van de partner.

Omniplan breidt Adviesplanner uit

Volgens Omniplan kan de adviseur met de Hypotheek Leidraad een advies geven dat gebaseerd is op de "integrale financiële situatie van de klant". De adviesroute is daarmee volgens het sofwarebedrijf in lijn met de zienswijze van de AFM op het geven van goed hypotheekadvies. "De klant krijgt een duidelijk beeld van zijn situatie en inzicht in de financiële gevolgen van zijn doelstellingen. De adviesstappen, de overwegingen en het advies worden automatisch vastgelegd. Sluitende dossiervorming vergt hierdoor nog maar weinig tijd", aldus Omniplan.

Reageer op dit artikel