nieuws

Menzis speelt slim in op spaardrift

Archief

Beloning voor een gezond leven

Het lijkt er op dat Menzis met de introductie van het spaarprogramma SamenGezond een gevoelige snaar heeft geraakt bij de spaarzame Nederlander. In één week tijd hebben zich al meer dan 12.000 mensen op de website aangemeld voor het spaarprogramma.

Verzekerden die zich op de website van de zorgverzekeraar aanmelden voor het nieuwe spaarprogramma SamenGezond kunnen in drie jaar tijd maximaal 5.000 spaarpunten bij elkaar sprokkelen. Dit saldo staat gelijk aan een bedrag van circa € 250, dat ingezet kan worden voor bijvoorbeeld het deels verminderen van het eigen risico. Maar ook hulpmiddelen, een donatie aan het goede doel of wellnessarrangementen zijn opgenomen in de cadeaugids van de zorgverzekeraar, die claimt de eerste in de wereld te zijn met een dergelijk spaarprogramma. Als tegenprestatie levert de verzekerde een inspanning om gezonder te leven. Bijvoorbeeld door vragenlijsten in te vullen over zijn leefstijl, een donorcodicil in te vullen of door niet te roken. Menzis benadrukt dat iedereen punten kan sparen. Ook voor chronische ziekten biedt SamenGezond voldoende spaarmogelijkheden, zo stelt de verzekeraar. Iedereen ouder dan 16 jaar kan meedoen met SamenGezond. Indien er meerder mensen op een polis verzekerd zijn dan zijn bij de eerste aanmelding ook automatisch alle andere gezinsleden op de polis aangemeld. Elk gezinslid op de polis ontvangt vervolgens 25 startpunten.

Ook zonder al te veel inspanning kan het spaarsaldo al aardig oplopen. Mensen die al langer een polis bij Menzis hebben lopen ontvangen namelijk een bonuspremie voor trouwe klanten. Op 1 oktober 2012 ontvangen alle verzekerden die hiervoor in aanmerking komen extra punten bijgeschreven voor elk jaar dat men aaneengesloten verzekerd is bij Menzis. Ook gaat de zorgverzekeraar zaken belonen die de bedrijfsvoering goedkoper maken. Daarbij moet men denken aan online declareren, betalen via een automatische incasso en het ontvangen van digitale post en polissen. Vertrouwen dat verzekerden ook echt doen wat ze opgeven is het uitgangspunt van SamenGezond. Of zoals Rogier van Boxtel het uitdrukt; er komt geen Menzis-politie. Mocht er op termijn tocht twijfel ontstaan over de juistheid van de opgegeven zaken, dan zullen steekproefsgewijze controles ingevoerd kunnen worden.

Reageer op dit artikel